Η Σκληρογραβιέρα Κερκύρας "Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" είναι ένα σκληρό παραδοσιακό τυρί που παρασκευάζεται αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα. Το τυρί αυυτό, φρέσκο είναι ελαφρά μαλακό αλλά καθώς ωριμάζει σκληραίνει. Η σκληρογραβιέρα είναι πιο αλμυρή από τις γραβιέρες κι η γεύση της παραπέμπει σε ξηρούς καρπούς και σε βούτυρο. Η υφή και η γεύση της μας επιτρέπουν να την κατατάξουμε κάπου ανάμεσα στη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
Με την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση και το πλούσιό της άρωμα μπορεί να καταναλωθεί σκέτη στο τραπέζι μας, ως τριμμένο τυρί στα μακαρόνια μας, ως σαγανάκι, ενώ μπορεί να αποτελέσει τέλειο συνοδευτικό στο κρασί μας. Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί, αλλά και στην κουζίνα, σε πίτες και σε ζυμαρικά, σαγανάκι και όπου αλλού η συνταγή ζητάει ένα πικάντικο, σκληρό τυρί.
Η σκληρογραβιέρα της ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ, χωρίς τεχνολογικές ή χημικές παρεμβάσεις, διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ξεχωριστή της γεύση.
Η άριστη ποιότητα και γεύση των τυριών μας, βασίζεται στην παραδοσιακή εκτροφή των ζώων μας που που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κέρκυρας, και εκτρέφονται με με την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.
ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ, 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 3 ΚΑΙ 8 ΚΙΛΩΝ.